«Du kan få nytt smil i løpet av ett døgn!»
Det høres fint ut, ikke sant?
Forståelig nok blir denne påstanden ofte møtt med en god dose skepsis, og en rekke undrende spørsmål:
- Hvorfor kan dere gjøre rehabiliteringen raskere enn andre? Det vanlige er vel at det at det tar mange måneder?
- Vil estetikken og kvaliteten påvirkes av et kortere behandlingsforløp? Er det like trygt?
- Hva med hevelse i tannkjøttet? Er ikke det en utfordring?
Vi håper at dette innlegget skal gi grundige og gode svar på disse spørsmålene.
Om du foretrekker å høre vår erfarne implantattannlege besvare spørsmålene selv, så finner du et filmet intervju med ham her.
Tilbake til den lovende påstanden i overskriften. Opp i gjennom årene har vi behandlet svært mange kunder som kan bekrefte at den påstanden stemmer.
For du kan faktisk komme inn til oss om morgenen med nedbrutte eller manglende tenner, for så å gå ut på ettermiddagen med helt ferdige, implantatforankrede tenner i rent porselen. Om du har behov for broer som går over mange ledd, f. eks en hel kjeve, så trenges det et lite ekstra besøk den påfølgende dagen.
«Det mest motiverende med denne type jobb er å se mennesker få livskvaliteten tilbake».
Hvorfor kan vi gjøre behandlingen raskere enn det som er vanlig her i Norge?
Det kreves en del avansert utstyr for å kunne tilby et så kompakt behandlingsforløp. Over tid har vi bygget opp et solid tannteknisk laboratorium som er integrert i klinikken. Blant annet har vi et rom med syv CNC-fresemaskiner. Disse maskinene tar utgangspunkt i små keramiske porselensblokker. Med største presisjon freser de ut tannkroner og små tannbroer fra porselensblokkene. Dette gjør det mulig å fremstille mange nye tenner samtidig, og det kan gjøres mens du sitter i stolen. I tillegg har vi andre maskiner som kan fremstille større broer, f. eks en hel kjeve.
Det stemmer at det å få nye tenner med tannimplantater tradisjonelt har tatt mange måneder. Slik var praksisen her også da tannlege Daniel Opitz startet med tannimplantater for over 30 år siden. Men forskningen har gått videre, og nå kan altså behandlingen gjøres med langt mindre ubehag og venting enn før.
Det finnes fortsatt en del tilfeller hvor forholdene i kjeven ikke tillater at man belaster implantatet med en gang det er satt inn. Det skjer ikke ofte, men da vil tannlegen isåfall informere godt om dette.
Det er en stor fordel at tannlegene selv har hånd om hele prosessen fra A til Å. Da kan alt gjøres på samme sted, og vi slipper forsinkende mellomledd. Tannlegene kan planlegge både implantater og protetikk samtidig, ved hjelp av god programvare og CT-bilder av kjeven.
Vårt team følger den internasjonale forskningen tett. Det å kunne tilby tannimplantat og krone på ett besøk er heldigvis ikke noe nytt og eksperimentelt. Det har vært gjort i flere tiår internasjonalt, og vår tannlege Opitz har selv gjort det med god suksess i veldig mange år.
Et annet spørsmål vi får er:
Vil kvalitet og estetikk påvirkes når prosessen er kortere? Er dette behandlingsforløpet like trygt?
Heldigvis har det vært forsket mye på hva som er det optimale forløpet når det gjelder implantatbehandling, og særlig internasjonalt har utviklingen gått langt videre de siste tiårene.
Begrepet «Straksbelastning» er mye omtalt i forskningen, og betyr at man kan få tannkroner eller broer satt inn samme dag som implantatene. Det viser seg at implantatene ofte integrerer like bra i kjevebenet når de nye tennene blir satt på med det samme. Straksbelastning praktiseres kun når forholdene i kjeven ligger til rette for det. Prosedyren er godt dokumentert, og det er bred enighet blant forskere om at dette er trygt.
Dette er jo svært gode nyheter for alle som synes det er vanskelig å gå i lengre perioder med mangelfult tannsett, eller med midlertidige løsninger.
Trekking i samme seanse
Det hender at man først må trekke en tann før et implantat kan settes inn. Forskningen viser at man ofte kan sette implantatet rett inn der hvor den gamle tannen stod. Dette kan altså skje i samme seanse dersom forholdene i kjeven ligger til rette for det. Kjevebenets tilheling etter trekkingen vil da skje inn mot det nye implantatet.
Når det gjelder kvalitet og estetikk, så vil dette på ingen måte påvirkes av at behandlingsforløpet er kortere. Tannlegene er lidenskapelig opptatt av å gi deg som kunde solide og vakre resultater. Det er tilgangen på godt og moderne utstyr som gjør at vi kan tilby en så kort behandlingstid.
Minimalt invasiv kirurgi
Før selve implantatet settes inn må det lages en åpning i tannkjøttet der hvor nye tannen skal stå. Det finnes to ulike måter å gjøre det på:
- Tradisjonell kirugi med oppklapping av tannkjøttet
- Minimalt invasiv kirurgi
Vi bruker minimalt invasiv kirurgi, som gjerne kan sammelignes med en veldig enkel kikkehullsoperasjon. Det vil si at tannlegen bruker et instrument som kun lager et lite hull akkurat der hvor implantatet skal inn. Tannkjøttet rundt forblir urørt. Dermed slipper man hevelse og ubehag rundt implantatet i etterkant, og de nye tennene vil passe perfekt fra dag 1.
Bildet viser resultatet etter bruk av de to metodene. Oppklapping er en teknikk hvor tannkjøttet blir åpnet mer opp og dratt til siden. Etter innsettingen blir tannkjøttet sydd sammen igjen. Denne metoden kan gi hevelse og mer ubehag for pasienten, og blir vanligvis ikke brukt i vår implantatbehandling.
Gratis hotell med frokost om du bor langt unna og trenger overnatting.
Som tidligere nevnt, så kan arbeid med større keramiske tannbroer kreve at du kommer inn på et lite ekstra besøk. Broer som har mange ledd må brennes i en spesialovn. Dette kan ta noen timer, og det gjør at noen kunder må komme tilbake dagen etter for å få satt inn den ferdige broen.
Om du bor mer enn 2 timer unna klinikken, så har vi avtale med vakre Panorama Hotell og Resort om gratis overnatting.
Velkommen til oss!