Kroner og broer

Kroner og broer i rent porselen

Helt ferdige på ett besøk!

Du slipper midlertidige løsninger og nye tannlegetimer!

Metoden heter Cerec. Den fungerer slik at kroner og broer fremstilles direkte i klinikken ved hjelp av en unik CNC-fres. Siden vi har eget tanntekninsk laboratorium, slipper vi å sende arbeidet til en tanntekniker, for så å vente i mange dager på å få det tilbake.

Du kan sitte i stolen og senke skuldrene til fin musikk og evt. en kopp kaffe mens dine nye tenner blir til.

Du kan lese mer om selve prosessen litt lenger nede på siden.

  Vi holder til på Straume, et kvarter fra Bergen sentrum.

Tannkrone

Tannkrone

Tannbro

Nytt smil på dagen!

Bildene under viser et eksempel på hvordan nedslitte og misfargende tenner kan behandles med kroner og broer. Den enkelte kunde er selvsagt aktivt med i prosessen når fargenyansen på tennene velges ut. Noen har drømt hele livet om et strålende hvitt smil, mens andre velger bort de helt lyse nyansene for et enda mer naturlig resultat.

Fortell oss om din drøm, og vi gjør vårt aller beste for å oppfylle den!

Tannteknisk laboratorium i klinikken

Cerec

Vi var de første i Norge som tok i bruk denne revolusjonerende måten å fremstille kroner, broer og fyllinger på. Vi har nå drevet med dette i over 30 år og er tett på den enorme utviklingen på dette området. Cerec gjør det mulig å lage nye tenner i klinikken på veldig kort tid, med svært høy presisjon og estetikk.

Prosessen

Preparering

Tannlegen tar først bort den delen av tannen som er skadet av hull, slitasje eller gamle fyllinger.

Skanning

Den nye overflaten på tannen skannes med et kamera. Det samme gjelder tennene i motsatt kjeve. Da vil kronen, broen eller fyllingen bli helt riktig i forhold til tyggeflaten.

Design

Deretter designer tannlegen den nye restaureringen, og velger ut rett farge på porselenet. En porselenblokk blir satt inn i en 3D-CNC-maskin som freser ut den nye tannen eller fyllingen på rundt 15-20 min.

I dag finnes det et mangfold av porselensblokker som er fingradert med flere forskjellige fargenyanser og med ulik gjennomsiktighet slik at resultatet vil se helt naturlig ut. Kronen blir så ferdigstilt, individualisert og kontrollert på vårt eget tanntekniske laboratorium.

Sementering

Den nye porselensrestaureringen festes med en kraftig sement, og du er klar til å spise og drikke med det samme.

Større porselensbroer ( mellom 4 og 12 tenner) som trenger ekstra stabilitet, fremstilles i såkalt Zirkonium-porselen (KATANA-porselen). På samme måte som med Cerec-metoden, designes broen først i 3D og freses så ut av et porselensemne. Her er fremstillingstiden noe forlenget i forhold til en enkeltkrone, for her sintres porselenet i 8 timer i en spesialovn etter at broen er frest ut. Til slutt blir den penslet med glansemiddel og individualisert med noen små fargesjatteringer, før den igjen settes i en ovn i 30 minutter. Resultatet blir naturlig, vakkert og holdbart.

Kontakt oss

  Vi holder til på Straume, et kvarter fra Bergen sentrum.